onsdag 13 april 2011

Innebandyåret 2010/2011!

Då va den här säsongen slut och vilken jäkla säsong de har varit. Jag själv spelade i vib förra året och motivationen till att spela innebandy va inte på topp när man hörde att klubbens ekonomi gick dåligt, de va dock bara att kämpa på med försäsongen och jag avslutade sommaren med att åka till rhodos. väl där ringde madde och berättade att klubben gått i konkurs och att vi skulle provträna med sala dagen efter jag skulle komma hem. Då kan ni bara gissa hur jobbiga dom sista dagarna på rhodos va när man visste vad som väntade när man kom hem. Sala va våran topp konkurrent och stämningen blir alltid lite hatisk när de är derbyn. Känslan som va innan första träningen går inte att beskriva men sjukt nervös vill jag lova att jag va. Blev dock väldigt positivt överraskad och alla va väldigt välkomnande. De gick en träning sen hade vi bestämt oss att vi kör på de här och de beslutet lär jag aldrig behöva ångra! vi började säsongen med lite träningsmatcher mot elitserielag och de gick ju vägen då vi stod som vinnare i två av tre matcher! Målet som vi hade var att vinna serien även fast de inte va så officiellt men vilka vill inte vara med och slåss om seriesegern. första delen av serien va lite speciell då vi vann många matcher på individuella prestationer och riktiga viljemål då vi inte hade fått i hop laget helt.
Obesegrade va vi i första halvan och hade ett litet grepp om seriesegern. Sista halvan förlorade vi två matcher men med lite tur fick vi andra resultat med oss och kunde sedan avgöra och vinna serien på hemmaplanen mot Alunda. Känslan att vinna en serie är obeskrivlig men ja tror att om alla hade kollat på malin och helene så hade man kunnat förstått lite av den glädjen som vi alla kände. Att skriva om att vinna serien ger mig fortfarande rysningar men de skulle ju komma betydligt mer än så!

Serien va över och vi stod överst! då va de dags för en kvalserie där två av fyra lag går upp till den så efterlängtade högsta serien! Ingen vågade riktigt säga ordet elitserien men faan vad vi ville dit!! Vi inledde med seger mot jönköping inför en storpublik och vilken känsla de är att få springa in till en fullsatt hall där alla står upp! Bussen rullade upp till övik där vi efter en riktigt dålig första period rycker upp oss och vinner med hela 8-1. En lång men rolig bussresa hem med laget är alltid roligt där lansen och linnea stod för årets videoinlägg!
Nu såg läget riktigt bra ut och vinst borta mot telge skulle göra att vi kunde avgöra ännu en gång på hemmaplan. Och visst kunde vi göra det. kanske inte våra bästa matcher som vi gjort under säsongen men fytusan vad vi kämpa.
Sista minuten hemma mot telge va riktigt jobbig och de är nu först i efterhand man kan kolla på klippen och njuta! Inför 740 personer på läktaren tog vi vår efterlängtade ELITSERIEPLATS! då va de inte bara malin och helene som fällde några tårar utan de va nog betydligt fler. Sekunderna efter slutsignalen är lite suddiga men sen sprutade lunkan och madde champange som aldrig förr! ännu en gång kommer rysningarna när ja tänker tillbaka och man vill uppleva såna här tillfällen om och om igen. ett tillfälle kanske blir när de är derby mellan Sala-Rönnby!

De två sista matcherna spelades och vi vann en och förlora en vilket innebar att vi stod som kvalseriesegrare! En segermiddag blev det på Måns Ols och även lite fest på det.
Vi har även hunnit avverka en årsfest där de blev middag, prisutdelning och lite fest.

En liten summering på det som varit och innebandy året 2010/2011 kommer jag bära med mig livet ut! ( ännu en rysning!)

SILVER BLEV TILL GULD!

// Matilda #90

Inga kommentarer: